Medlemmar: 6531 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saliba är uppenbart missnöjd med hur Arteta behandlade honom i somras.

"Jag blev bedömd på 2,5 matcher"

tis 9 feb 2021 kl 18:23

Det går bra för William Saliba på plan. Sämre utanför. I en intervju med RMC svingar mittbacken igen mot Mikel Arteta och i sociala medier cirkulerar en video som franska förbundet nu ska utreda.

William Saliba har startat alla matcher och spelat 90 minuter varje gång sedan han skrev på för OGC Nice. Ofta får mittbacken beröm för sina insatser och på den fronten verkar allt vara frid och fröjd.
Men 19-åringen verkar inte helt nöjd med Mikel Arteta och hur hans tid i Arsenal varit så här långt och tar varje chans han får att kommentera det.
Nu senast i RMC:s program Top of the Foot.

Där säger Saliba:
- När vi bytte tränare så förändrades mycket för mig också. Han (Arteta) bedömde mig på 2,5 matcher, jag skulle velat att han spelade mig mer, men han sade att jag inte var redo.
- Jag väntade på att han skulle ge mig chansen, men fotbollen är sådan. När jag kom till Arsenal såg ligan väldigt bra ut så jag kom till träningen och sedan körde egen träning för att visa coachen att jag var redo.
- Men jag är lycklig nu, jag vill spela för Nice.

Under dagen har en video snurrat i sociala medier där Saliba ses filma en lagkamrat som sitter och onanerar i omklädningsrummet. Filmen ska vara runt tre år gammal. GFFN skriver att RMC rapporterar att det franska förbundet ska tillsätta en utredning. FFF ska se videon som "lika skadlig för bilden av förbundet som för fotbollen som helhet".