Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba firar med att ta med sig matchbollen hem efter sitt hattrick.

Aubameyang: "Det här betyder mycket"

sön 14 feb 2021 kl 23:43

Tillbaka från start. Då smällde Pierre-Emerick Aubameyang in ett hattrick när Leeds United besegrades med 4-2.

Senast Pierre-Emerick Aubameyang lirade från start var för nästan en månad sedan när Arsenal vann med 3-0 mot Newcastle United. Då gjorde skyttekungen två mål.
Idag var han tillbaka i startelvan.
Då kom karriärens första hattrick i Premier League.
- Jag är riktigt, riktigt glad. Mina barn kommer också bli glada för de kommer få matchbollen. Vi gör en bra match idag. Vi visste att det skulle bli en tuff match, de gav aldrig upp, säger Auba till Sky.

Det var inför cupmötet med Southampton som Auba plötsligt lämnade truppen på sydkusten. Senare berättade anfallaren att det var för att han skulle resa och vara med sin sjuka mamma.
När han kom tillbaka till England fick han sitta i karantän.
Tre matcher missade han. Och de två senaste har han startat på bänken.
- Alla runt klubben har gett mig, min mamma och min familj mycket kärlek. Jag är riktigt glad och stolt att få vara en del av den här familjen. Jag måste söga tack till alla i klubben och till fansen också för jag har fått massor med meddelanden.

Dagens hattrick mot Leeds United satt därför fint efter den tunga perioden för Aubameyang.
- Verkligen, det betyder mycket för mig. Jag är en kille som alltid jobbar hårt och att gör mitt bästa för min familj först och för laget också. Det har varit en tuff tid för mig, men nu är det tid att le och vinna matcher och göra mål.