Medlemmar: 5350 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Willian har haft en tuff första tid i Arsenal och inte fått fart på grejerna.

"Vi behöver skydda och stötta honom"

tor 18 feb 2021 kl 16:34

Mållös och hårt kritiserad. Mikel Arteta säger att det är viktigt att laget skyddar och stöttar Willian.

Den brasilianske 32-åringen kom från Chelsea i somras på free transfers, men har haft en tuff första tid i sin nya klubb. Inte ett enda mål har Willian mäktat med och kritiken mot honom har de senaste månaderna varit hård.
Mikel Arteta säger så här:
- Jag skulle inte säga att den är orättvis (kritiken) för förväntningarna på Willy är riktigt höga när det gäller mål som han kan göra och assist som han kan skapa. Man förväntar sig att han ska vara i startelvan så det är normalt att folk skriver saker om honom. Vi behöver skydda honom och stötta honom så mycket som vi kan för det förtjänar han eftersom han är så professionell och så som han är med oss.

Många har ifrågasatt att Willian får chans på chans före andra som man tycker förtjänar det mer efter så många klena insatser. Arteta vill dock hellre framhäva brassens professionalism.
- Vad han gör, sättet han tränar och jobbar och är villig att ge allt för laget är vad jag kräver. Om han är lyckosam eller mindre lyckosam i matcherna är en annan fråga, det kommer att komma med kvaliteten som han har, men det är vad jag kräver från alla spelare. Fullt engagemang att ge allt de har på varje träning och när de får chansen att spela. Så här långt har Willian gjort det varje dag.