Medlemmar: 6157 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Cedric Soares har gjort det bra som vänsterback i Tierneys frånvaro.

Cedric: "Det är en annorlunda upplevelse"

tor 18 feb 2021 kl 17:49

Normalt sett högerback. Men i Kieran Tierneys frånvaro har Cedric Soares fått kliva in och spela vänsterback. - Tränaren behöver mig där, säger portugisen.

Under hela sin långa karriär har Cedric Soares allt som oftast spelat högerback. Men när Arsenal valde att släppa Ainsley Matland-Niles och Sead Kolasinac på lån i januari så har portugisen fått kliva in som vänsterback i Kieran Tierneys skadefrånvaro.
Och han har gjort det bra ska sägas.
Inför kvällens möte med Benfica i Rom berättar Soares om hur det är att spela på en ovan position.
- Det är en annorlunda upplevelse. Jag har spelat där ett par gånger tidigare när hag var i Southampton. Tränaren behöver mig där så det gäller att vara redo för det.

Men det är på högersidan i försvaret som Soares siktar på att få mer speltid. Även om han behöver konkurrera ur Hector Bellerin.
- Om jag trodde att jag inte skulle få spela så skulle jag inte vara i fotbollen. Jag kom till Arsenal för att hjälpa till. Jag är alltid redo att spela i den position som tränaren behöver ha mig. Jag kommer kämpa för alla positioner som tränaren tror att jag kan hjälpa laget i.

Det ska bli spännande att se hur Arteta resonerar på ytterbacksplatserna nu när Tierney är tillbaka från sin skada.