Medlemmar: 5429 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta under matchen mot Benfica.

Arteta: "Vi borde ha fått med oss mer"

fre 19 feb 2021 kl 00:48

Arsenal dominerade. Men fick bara med sig 1-1 från bortamötet med Benfica. - Vi borde vara i en bättre position än vad vi är, säger Mikel Arteta.

Pierre-Emerick Aubameyang hade ett par kanonchanser - men det var inte anfallarens kväll. Därför reste Arsenal hem från Rom med "bara" 1-1. Något som Mikel Arteta tyckte var i underkant.
- Min känsla är att vi borde ha fått mer oss mer från matchen med tanke på mängden chanser vi skapade och hur vi dominerade. Vi borde vara i en bättre position än vad vi är. Vi var inte hänsynslösa nog i motståndarens straffområde och sedan kan vi dem ett mål med det vi gjorde som ledde till deras hörna och sedan handsen. Allt är nu öppet inför nästa vecka, säger Arsenaltränaren.

Spanjoren tyckte att Benficas straff som man fick i den andra halvleken var billig.
- Jag har sett det och trycker den är hård. Han tar bollen kanske på kroppen innan den touchar handen. Men jag är mer upprörd över det som ledde till hörnan i ett område av planen som vi inte borde spela i än straffen. Men reaktionen från grabbarna var modig, vi fortsatte och tappade inte fokus. Vi gick för mål och att vinna matchen. Vi gjorde ett mål men tycker att vi borde ha gjort två, tre till.

Men så blev det inte och matchen på Olympiastadion i Rom slutade 1-1.
Arteta ser ändå positivt på returen som spelas "hemma" i Grekland nästa vecka.
- Ja, jag är positiv. Det är svårt att sia om hur "hemmamatchen" kommer att bli. Vi ska spela i Grekland utan publik så vi får se hur det blir, men vi går för att vinna matchen.