Medlemmar: 5431 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är laddad inför morgondagens retur mot Benfica.

Arteta: "Vi behöver åka dit och vinna"

ons 24 feb 2021 kl 21:05

1-1 i "paus", men Arsenal har fördelen av ett mål på bortaplan. Mikel Arteta försöker tona ner betydelsen av det i och med att hemmamatchen spelas i Grekland.

Det är lite upp-och-nervända-världen i mötet mellan Arsenal och Benfica i Europa League. Portugisernas hemmamatch spelades förra veckan i Rom. The Gunners hemmamatch liras imorrn kväll i Pireus i Grekland.
Trots det har Arsenal med sig ett bortamål för det första mötet.
Det är något som Mikel Arteta nu försöker bortse ifrån.
- Bortamålet är viktigt, men i den här kontexten tror jag inte att det är så relevant, säger han.
- Vi ser på den här matchen som att det är allt att spela för. Det är nu andra halvan av matchen och vi behöver åka dit för att försöka vinna. Det är en annan sak utan fans, utan att ha hemmaplan. Det gör matchen väldigt trixig.

Det var mycket snack på dagens presskonferens om vilken väg till Europa, och eventuellt Champions League, som är lättast för Arsenal. Via ligan eller via Europa League.
Hur som haver så tycker Mikel Arteta att mötet med Benfica är riktigt viktigt och en match som kan definiera resten av säsongen.
- Det är en riktigt viktig match mentalt och självförtroendemässigt. Det kommer att avgöra om vi är med i turneringen eller inte. Det är vad vi behöver.