Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Lacazette jublar efter sitt mål mot Leicester City.

Laca: "Idag ville vi verkligen vinna"

sön 28 feb 2021 kl 15:40

Arteta luftade truppen - men de som spelade gjorde det riktigt bra. Alex Lacazette en av dem. - Vi gjorde det bra tycker jag, säger fransmannen.

Arsenal fick en mardrömsstart på King Power Stadium. Leicester City tog ledningen redan efter sex minuter.
Men Arsenal var bra - och vände och vann med 3-1.
Alex Lacazette - som sköt The Gunners andra mål, på straff, var belåten.
- Riktigt bra. Vi vill komma tillbaka till toppen av ligan, så högt upp som möjligt. Det behövs några segrar på raken för att göra det och idag ville vi verkligen vinna och vi gjorde det bra tycker jag, säger anfallaren till BT Sports.

Vad var bästa delen av matchen för er?
- Reaktionen efter målet som vi släppte in. Alla behåller fokus och vi håller oss till matchplanen och när alla gör det är det enklare att vinna matchen.

Hur viktigt är det att de rutinerade spelarna steppar upp i viktiga lägen som det här?
- Det är viktigt att alla spelar bra. Vi har den senaste tiden snackat mycket om att de unga spelarna som spelat riktigt, riktigt bra. Men vi äldre spelare behöver vara redo och bra och vi kan inte förlita oss på de unga. När alla är fokuserade och bra är det enklare för Arsenal.

Arteta sade efter segern mot Benfica att den segern höll säsongen vid liv. Nu kom ytterligare en vinst. En ytterst viktig sådan för att hålla hoppet levande även i Premier League.
- Ja, vi vet att det är riktigt viktigt nu. Att från mars till maj avsluta bra. De här två segrarna ger oss bra självförtroende för laget, säger Laca.