Medlemmar: 5431 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenalspelarna jublar efter Pepes 3-1-mål.

"Jag är riktigt nöjd med insatsen"

sön 28 feb 2021 kl 18:40

Underläge 0-1 tidigt. Men Arsenal vände och vann mot Leicester City på bortaplan. - Jag är riktigt nöjd med insatsen, säger Mikel Arteta.

Arsenal har en bra vecka bakom sig. Efter ett pressat program åkte man till Grekland i torsdags och slog ut Benfica ur Europa League. Idag var det tuff bortamatch mot Leicester City.
Trots tidigt underläge vände The Gunners och vann.
0-1 blev 3-1.
Och tre sköna poäng.
- Jag är riktigt nöjd med insatsen från laget, karaktären vi visade. Att komma hit efter den lilla tid vi hade från Benficamatchen och hamna i underläge mot Leicester som förmodligen är bäst i den situationen är tufft. Jag tycker att vi spelade riktigt bra vissa perioder av matchen, vi såg solida ut, vi dominerade matchen och som helhet tycker jag att vi förtjänade att vinna matchen, säger Mikel Arteta.

Arsenaltränaren gjorde sex ändringar i laget från Benficamatchen. Bland annat gav han Willian chansen igen. Och efter många hårt kritiserade insatser var brassen bra och låg bakom två av The Gunners mål.
- Han var riktigt bra, säger Arteta.
- Vi har sett det på träningarna de senaste veckorna. Han är under ombyggnad och tycker att han kom in mot Benfica och förändrade matchen. Idag var han fantastisk. Samma med de andra äldre spelarna. Som Laca, hur han spelade, Nico, som växte in i matchen och hade stor påverkan. Granit också. Han är en spelare som spelat många minuter och det med hjärta och passion i varje match. Det är ett bra exempel för resten av spelarna.

Var det en gambling att byta så många spelare?
- Troligen kommer folk att tycka att det var en chansning men jag ser dem träna varje dag och dom får spela för att dom förtjänar det. När de förtjänar att spela tror jag att spelarna måste känna sig stöttade och värdesatta. Enda sättet att få det är att spela dem.