Medlemmar: 4874 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Baloguns framtid är fortsatt oviss.

Arteta: "Han vill stanna här"

ons 3 mar 2021 kl 18:08

Instagramkontot är tömt och det kommer inga nya rapporter om att Folarin Balogun är på väg att skriva på nytt kontrakt. Men Mikel Arteta är fortsatt positiv.

Folarin Baloguns kontrakt med Arsenal går ut efter säsongen och anfallaren kan skriva på ett "pre-contract" med utländska klubbar. Trots att Arsenal inte lyckats nå en överenskommelse med 19-åringen om en fortsättning är Mikel Arteta hoppfull.
Som så många gånger tidigare.
På dagens presskonferens sade spanjoren:
- Jag är ganska positiv och varje gång jag snackar med honom så nämner han samma saker. Han är beslutsam att stanna här och han vill stanna här.

Men ryktena om Baloguns framtid tog efter en tids vila fart igen häromdagen när han tömde hela sitt Instagramkonto på innehåll.
Arteta fick idag frågan om anfallaren håller på att distansera sig från klubben.
- Jag skulle inte säga det.
- Han har haft några riktigt positiva konversationer med sin agent och Edu som är ansvarig för det. Han har lagt ner mycket tid och energi på att få till en deal för det är viktigt för oss att hålla våra talanger. Det vi kan garantera är att vi gör allt vi kan för att behålla honom.

Balogun fick lite speltid i Europa League och Ligacupen under hösten, men på slutet har det varit klent med möjligheter för anfallaren som inte ens varit med i U23-laget i de senaste matcherna.