Medlemmar: 7610 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Auba att näta ikväll också?

"Jag tror att han kan göra ännu mer mål"

tor 11 mar 2021 kl 16:31

Måltorkan är över. Nu nätar Pierre-Emerick Aubameyang igen. Mikel Arteta tror att det finns mer att hämta hos skyttekungen.

I Arsenals totala målliga har Pierre-Emerick Aubameyang, tack vare den senaste tidens fullträffar, gått upp jämsides med Robert Pires och John "Tim" Coleman på 84 mål. Baljan mot Burnley var anfallarens 14:e den här säsongen.
En säsong som under en period innehöll en lång måltorka.

Men den senaste tiden har målen börjat att trilla in. Och Arteta tror att det finns ännu mer att hämta.
- Ja, den senaste tidens stats är självklart mycket bättre. De är mer relaterade till den han är och det han behöver ge till laget. Men jag tror fortfarande att han kan göra många fler mål. Han kan göra det bättre i andra delar. Han behöver fortsätta att ha den mentaliteten och han har den mentaliteten.
- Vi behöver spelare som presterar på deras max. När det gäller Auba så är han i ett mycket bättre läge nu. Han har en väldigt stor betydelse för vårat lag, säger Arteta.

Efter den tunga perioden där målen uteblev har Auba även haft personliga problem, där han missade ett gäng matcher när hans mamma var sjuk.
Men nu är han tillbaka i fullt slag igen och Arteta säger att det kommer att behövas i viktiga matcher framöver.
Med start mot Olympiakos ikväll.
- I stora matcher behöver du att stora spelare gör bra matcher och gör skillnaden. Till sist är det vad som kommer att definiera vår säsong. Just nu ser det ut som att han är i form, gör mål och är glad.