Medlemmar: 5450 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ödegaard firar sitt 0-1-mål med Xhaka och Saka.

Ödegaard ny kapten för landslaget

lör 13 mar 2021 kl 01:24

I torsdags gjorde han sitt första Arsenalmål. Igår blev han utsedd till ny norska landslagskapten. Det går bra för Martin Ödegaard.

Arsenal lånade in Martin Ödegaard från Real Madrid i januari och resten av säsongen. Norrmannen har fått mycket speltid av Mikel Arteta och mot Olympiakos i torsdags smällde den offensive mittfältaren in sitt första mål för klubben.
Ett tungt distansskott gick in mellan nävarna på Olympiakoskeepern.
Och gav The Gunners viktiga 0-1 i Pireus.
- Jag har varit ivrig att hamna i målprotokollet, men det har inte blivit något, så det var ett perfekt tillfälle för mig men också för laget.

Arsenal vann med 3-1 i Grekland och har skaffat sig ett fint utgångsläge inför returen i London nästa vecka.
- Jag tycker att vi spelade bra. Bortsett från målet vi släppte in tyckte jag att vi var solida hela vägen. Vi dominerade matchen och skapade massor med lägen. 3-1 var välförtjänt, säger Ödegaard.

När laget kom hem till London fick 22-åringen mer att fira. Den nye norske förbundskaptenen Ståle Solbakken hade då nämligen utsett honom till ny lagkapten för landslaget.
- Martin har en fin balans mellan att vara en fantastisk fotbollsspelare och det som sker på och utanför planen. Han har trots sin unga ålder levt ett långt liv inom toppfotbollen i Europa och han har gjort det bra på och utanför planen. Han är en solid kille med en stark mentalitet, precis som att han är omtyckt och en bra talesperson på och utanför planen. Martin är en fantastisk representant för norsk fotboll, säger Solbakken till förbundets hemsida.