Medlemmar: 8709 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och de andra tränarna firar derbysegern mot Tottenham.

Arteta: "Vi förtjänade att vinna"

sön 14 mar 2021 kl 22:42

One-nil down - two-one up. Så heter ett gammalt Arsenalfanzine. Och så slutade dagens derbyt mot Tottenham Hotspur. - Vi förtjänade att vinna, säger spanjoren.

Arsenal kom till dagens derby från en bortaseger i Europa League mot Olympiakos. Men trots bra självförtroende, en fin start med bra spel och bra chanser gjorde gästerna matchens första mål, från nåt som knappt var en chans.
Men Ödegaard kvitterade innan paus och efter vilan gick allt vår väg.
Lacazette blev kapad i boxen och boxen och fick straff.
2-1.
Sen blev Eric Lamela utvisad och Harry Kanes frispark i slutet tog i stolpen och returskottet rensade Gabriel bort med skallen.

I Sky sa Mikel Arteta så här om derbysegern:
- Full credit att göra det på sättet som vi gör det efter att ha spelat i Europa för två och en halv dag sedan, att spela med den intentionen och viljan som vi gör idag. Att hamna i underläge 0-1 efter sättet som vi spelar är en besvikelse. Det är värsta scenariot för oss att spela mot ett lag som Spurs efter att det har hänt. Men vi reagerade med mycket personlighet. Vi fortsatte att spela och vi förtjänade att vinna.

Men trots att The Gunners, i 2-1-ledning, fick avsluta matchen med en man mer blev det skakigt på slutet.
- De sista tio minuterna var nog det sämsta vi spelat. Vi kunde inte ta hand om matchen, vi kunde inte hantera spänningen. Vi borde ha gjort det mycket bättre och det är något vi behöver förbättra som lag.
- Vi var lite för beroende av tur (i slutet). Vi borde ha vunnit mer komfortabelt på sättet vi spelade.

Inför matchen berättade Arteta att han ställde över Pierre-Emerick Aubameyang på grund av disciplinära skäl. Flera engelska journalister har rapporterat att det berodde på att han kom för sent till samlingen.
Spanjoren ville inte säga något om anledningen utan sade:
- Sättet som vi är tillsammans så behöver vi respektera varandra. That's it. Han är en fantastiskt kille, kanske vår viktigaste spelare i laget. Sådana här saker händer, nu går vi vidare och njuter av segern och tillägnar den till våra fans.