Medlemmar: 8783 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Martinelli få speltid ikväll mot Olympiakos?

"Han behöver ha lite tålamod"

tor 18 mar 2021 kl 14:32

Dåligt med speltid senaste tiden. Nu säger Mikel Arteta att Gabriel Martinelli behöver ha lite tålamod - och att han kommer att få sina chanser framöver.

Gabriel Martinelli var förra säsongens stora utropstecken. Tio mål blev det för den kvicke brassen under debutsäsongen - som tog slut under sommaren då han skadade knät.
Sedan dess har han inte riktigt kommit tillbaka.
Den här säsongen har anfallaren lirat åtta matcher. Men några mål har det inte blivit.

Inför kvällens möte med Olympiakos säger Mikel Arteta att 19-årigen behöver ha tålamod. Och på frågan om han gjort något fel på träning eller så säger Arsenaltränaren:
- Nej. Om det är något så är det mitt fel. Han har gjort allt perfekt. Han tränar otroligt bra varje dag, hans attityd kan inte vara bättre. Han är så klart besviken över att han inte får spela mer och jag har pratat med honom. Han behöver ha lite tålamod. Han har fått några minuter, några matcher men det är tuff konkurrens på platserna där uppe, men han behöver ha tålamod och han kommer att få sin chans.

Enligt football.london tränar Martinelli extra för att komma tillbaka till laget och sajten skriver också att Arteta i det längre perspektivet ser brassen som en renodlad striker.