Medlemmar: 8848 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är nöjd med avancemanget - inte med insatsen.

"Idag är vi inte i närheten av vår nivå"

fre 19 mar 2021 kl 01:46

Arsenal är vidare i Europa League. Men det blev förlust i returen mot Olympiakos. - Jag är nöjd att vi är vidare, säger Mikel Arteta.

3-1 borta. 0-1 i hemma. Arsenal är vidare till kvartsfinal i Europa League.
- Jag är nöjd för vi är vidare och förra året åkte vi ut mot dem. Om jag ska utvärdera insatsen som vi hade idag, med boll speciellt, så var den inte i närheten av vår nivå. Vi gjorde det svårt för oss för vi hade ingen stabilitet när vi gav bort den mängden bollar som vi gjorde. När det sker har du inte möjligheten att kontrollera matchen som vi borde och det är beroende på antalet chanser som vi missade igen, säger Mikel Arteta.

Han kunde dock glädja sig över att 0-1-förlusten ändå tog laget vidare i Europaspelet.
- Jag är väldigt nöjd med det. Det är ett steg framåt som lag så förhoppningsvis kan vi lära oss från detta och vara redo för det kommer att bli ännu tuffare. Det är sant att vi slagit ut tuffa motståndare som Benfica och Olympiakos, men nästa kommer att bli ännu tuffare.

Han fick även frågan om händelsen med Aubameyang i söndags påverkade anfallaren idag när han spelade från start och gjorde en slätstruken insats.
- Jag hoppas inte det. Vi har gått vidare från det och han startade matchen. Jag förväntar mig att han presterar på den nivå som han kan när han spelar.