Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här smäller Smith Rowe bollen i ribban i derbyt mot Spurs.

ESR: "Vi är definitivt på rätt väg"

lör 20 mar 2021 kl 19:34

Emile Smith Rowe håller på att cementera sig i Mikel Artetas startelva. Nu berättar engelsmannen om hur han hamnade i klubben, om sitt smeknamn och hur han växte som spelare i Huddersfield.

Det har hänt mycket de tre senaste månaderna för Emile Smith Rowe. Efter den bedrövliga hösten gick Mikel Arteta all in när Chelsea kom till Emirates Stadium på Boxing Day.
Den 20-årige offensive mittfältaren var en av dem som kastades rakt in i hetluften.
Och det blev succé.

Sedan dess har ESR varit given i Arsenals elva. Engelsmannen har startat nästan varenda ligamatch och när The Gunners slog Spurs i derbyt förra helgen var han ytterst nära att bli målskytt.
- Som Arsenalsupporter är det en dröm att få spela i the north London derby och det här var mitt första. Jag hade otur att inte få göra det där målet. Bollen träffade ribban och om ni tittar på det igen så började jag jubla. Jag trodde att jag hade gjort mål. Men nästa, nästa match kommer jag göra mål i, säger han i en längre intervju med Jamie Redknapp i Daily Mail.

Smith Rowe kommer från södra London. Ändå hamnade han i Arsenal som tioåring. Här är anledningen:
- Jag växte upp i ett område som är Crystal Palace mer än något annat, men jag var Arsenalsupporter. Jag provspelade med Chelsea och kom inte in. Det var något att jag inte var stor nog, har jag hört. Men Arsenal fick reda på det och plockade upp mig. De var flexibla också. De visste att jag bodde en bit därifrån och sa att jag kunde komma in när jag kunde. Tottenham visade också intresse, men jag stod fast vid Arsenal. De är min klubb.
- Min pappa är Tottenhamsupporter. Min bror är Arsenalsupporter. Tack och lov följde jag honom.

På Colney kallas Smith Rowe för Croydon De Bruyne.
Eller bara Kevin - efter Manchester City-stjärnan.
- Jag hör det varje dag på träningsanläggningen. Det är alltid en spelare som skriker det till mig. Ibland är det Kevin. Ibland Croydon De Bruyne. Jag tar allt just nu, om jag ska vara ärlig. När du blir jämförd med en spelare som det, vad kan jag säga?

Smith Rowe var på lån i Tyskland förrförra säsongen, men det blev ingen succé. Det var i Huddersfield, förra säsongen, som utlåningen lyfte honom.
- Det var en av mina bästa erfarenheter. Att kliva in i Championship och lära sig hur ligan var, hur fysiskt det var. Jag spelade mest som nummer tio. Arsenal ville att jag skulle få erfarenhet i den positionen. Jag behövde hitta tid med bollen och jag visste när någon kom och försökte ta den, de kom rakt igenom mig. Men jag gillade det.

Efter förlusten mot Manchester City har Arsenal två segrar (Leicester City och Tottenham) och ett kryss (Burnley) i ligaspelet. Tio poäng är det upp till Chelsea på fjärdeplats, ett Chelsea med en match mer spelad.
Tio Premier League-matcher återstår.
Först ut West Ham United borta imorgon.
- Vi är definitivt på rätt väg. Med laget som vi har känner jag att det är gjort för bra saker. Helt ärligt, jag tror inte folk förstår hur bra Bukayo Saka är. Som exempel. Han är en av de bästa spelarna som jag spelat med.
- Vår managers taktik är fantastisk också. Det är små detaljer. Han berättar för oss hur vissa moment kommer att bli, hur motståndaren reagerar på vissa rörelser som vi gör, och det sker. Exakt som han säger. När man ser att små saker som det fungerar så förstår du hur erfaren han är och hur mycket av en toppmanager han är.