Medlemmar: 5431 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det var inte mycket som fungerade idag för Arteta och Arsenal.

Arteta: "Oacceptabelt från våran sida"

sön 4 apr 2021 kl 00:13

Arsenal var under all kritik. Och fick storstryk hemma mot Liverpool. - Vi förtjänade att förlora matchen, de var bättre i varje del, de förtjänade att vinna med den här marginalen eller mer.

Efter två veckor med landslagsfotboll var Premier League tillbaka. Men det var svårt att hitta Arsenal som gjorde sitt allra bästa för att inte prestera. Liverpool vann enkelt i norra London.
0-3 blev det till slut.
Mikel Arteta var besviken när han snackade med Sky efter matchen.
- Väldigt mycket. Vi förtjänade att förlora matchen, de var bättre i varje del, de förtjänade att vinna med den här marginalen eller mer. Oacceptabelt från våran sida, hur vi spelade idag.

Vad saknades?
- De var bättre än oss i alla delar. De vann alla dueller, alla andrabollar. De var modiga när de hade bollen och fattade rätt beslut. Vi gjorde det inte. Det är mitt fel.

Varför säger du att det är ditt fel?
- För att det är det. Jag behöver förbereda laget på att spela på ett visst sätt och prestera på ett visst sätt.

Behöver inte spelarna ta något ansvar?
- Jag föredrar att göra det. Jag tar det och grattis till Liverpool för jag tycker att det var exceptionella idag och de kan spela på den nivån. Idag såg vi skillnaden på lagen när vi spelade på den nivån. Skillnaden är stor. Jag vill inte använda några ursäkter. Att vi inte har fem eller sex spelare. Det handlar inte om det. Standarden måste vara högre för den här fotbollsklubben. Och mitt jobb är att få dem att prestera på den nivån.

Arsenal hade 0-0 i paus efter att Liverpool dominerade den första halvleken. Man trodde inte att det kunde bli så mycket sämre - men det blev det.
Sista 45 blev 0-0 0-3.
- Vi gav bort varenda boll, vi kunde inte få ihop tre passningar. Grunderna var inte där idag och har du inte det mot ett sådant här motstånd så blir du straffad. Just nu är jag i chock för jag förväntade mig inte det med tanke på hur laget tränar och hur laget presterar. Men det hände idag. Det är verkligheten.