Medlemmar: 4215 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Xhaka som vänsterback mot Slavia Prag på torsdag?

Arteta hyllar Xhaka: "Riktigt bra"

mån 12 apr 2021 kl 19:09

Granit Xhaka fick spela vänsterback mot Sheffield United - och gjorde det bra. Mikel Arteta var nöjd med schweizarens insats. - Han gjorde en stark insats.

Kieran Tierney är skadad - och riskerar att bli borta resten av säsongen. Mot Slavia Prag fick Cedric Soares chansen som högerback. När Mikel Arteta släppte sin elva mot Sheffield United trodde de flesta att Bukayo Saka skulle lira där.
Men det blev Granit Xhaka.
Arsenal vann med 3-0 och den centrale mittfältaren var felfri i sin nya position.

Mikel Arteta hyllade honom efter matchen och sade:
- Han hade en specifik roll i den här matchen för vi trodde att de skulle göra något och han har rätt egenskaper för att utveckla den rollen. Jag tycker att han gjorde det riktigt bra. Det är ett nöje att jobba ihop med honom för ber du honom spela forward så är hans första reaktion "yeah, yeah, jag kan göra det. Jag ska göra mitt bästa". Det är så du vill att spelarna ska vara. Idag gjorde han en stark prestation och han ger mig ytterligare en möjlighet. Kieran är borta, troligen resten av säsongen, så vi behöver valmöjligheter i den positionen och han kan vara en.