Medlemmar: 5450 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hyllade spelarna som tog Arsenal till semi i Europa League.

Arteta: "Jag är riktigt glad"

fre 16 apr 2021 kl 02:47

4-0 borta mot Slavia Prag. Arsenal gjorde jobbet - och är i semifinal i Europa League. - Credit till spelarna, säger Mikel Arteta.

Spanjoren kunde andas ut - och jubla. Efter det tunga tappet hemma, där Slavia Prag kvitterade på slutet, reste Arsenal till Tjeckien och vann med 4-0 i returen.
Det var aldrig något snack.
Det var överkörning.
- Jag är riktigt glad, säger Mikel Arteta.
- Vi kom till ett tufft ställe och mötte ett lag som inte förlorat på hemmaplan på nästan två år. Att göra det mot ett sådant lag, credit till spelarna för hur de tog sig an matchen och genomförde den och hur modiga vi var. Idag är ett exempel på den nivå av effektivitet som man behöver i Europa för att vinna matcher på bortaplan.

Arsenal gjorde tre mål på sju minuter i mitten av första halvlek. Sen var det game over.
- Inte bara det (tre mål på sju minuter), utan också reaktionen. När Emile gjorde det där målet som blev bortdömt så reagerade laget direkt ville mer. Vi satte dem under press och när vi behövde fatta beslut i sista tredjedelen var vi väldigt effektiva.

Är det här säsongens bästa insats?
- Jag vet inte. Det var sannerligen en av säsongens viktigaste matcher. Vi vet hur viktig Europa League är för klubben, för oss själva och för fansen. Idag tog vi med oss ett resultat hem.

Nu väntar Villarreal i semin och ett möte med Unai Emery.
- Det kommer att bli en tuff match. Villarreal är ett tufft lag och Unai Emery är den mest framgångsrike tränaren i den här turneringen. Vi ska njuta ikväll och vi vet att vi har tid på oss att förbereda oss för de matcherna.