Medlemmar: 4439 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Pepe har nätat två gånger de senaste tre matcherna.

Arteta ställer höga krav på Pepe

lör 17 apr 2021 kl 20:11

Nicolas Pepe är i form. Nu säger Mikel Arteta att det bara är att fortsätta - för tiden för anpassning är över.

Han är Arsenals dyraste värvning någonsin. Nicolas Pepe kostade £72 miljoner att köpa loss från franska Lille sommaren 2019. Än så länge har det inte lyft för ivorianen i sin nya klubb.
Men de senaste matcherna har varit bra.
Och nu vill Mikel Arteta att 26-åringen fortsätter.
- Han behövde en tid att anpassa sig, men den tiden är förbi nu. Vi kan inte prata om anpassning längre, nu handlar det om att prestera och han kan göra det, säger spanjoren till Evening Standard.

Arteta säger att det handlar om att Pepe har behövt ändra sitt mindset.
- Ja, jag tror att han behövde göra det. Han har spelarna runt sig som stöttar honom, en tränare som litar på honom och alla andra tränare som är villiga att hjälpa honom och alla lagkamrater som gillar honom för han är en omtyckt karaktär. Så det finns inga ursäkter.

Arteta har tränat extra med Pepe och haft flertalet samtal med honom. Nu handlar det bara om att prestera på planen konstant.
- Nico har den möjligheten. Det är upp till honom. Vi kan hjälpa honom hur mycket som helst, men han behöver ha rätt mindset. Den är den nivån vi vill se från honom. Nivån som jag kräver. Är det under det så kommer han inte spela. Men gör han det han kan göra så har han en stor chans att spela för han har en otrolig kapacitet.

Nicolas Pepe har den här säsongen redan gjort fler mål än vad han gjorde på hela förra. Åtta då. Tio nu. När vi summerar det hela för ivorianen sedan han kom sommaren 2019 har han gjort 18 mål på 81 matcher.