Medlemmar: 8781 st.

Ryan står mot Fulham.

Sen kvittering räddade Arsenal

sön 18 apr 2021 kl 13:38

Sju minuters tillägg blev det. Och i den sista minuten petade inhoppande Eddie Nketiah in 1-1. Men det var ingen bra insats överlag av Arsenal.

Arsenal möter Fulham idag och Mikel Arteta gör ett gäng ändringar sedan senast. Mat Ryan kliver in i kassen istället för Bernd Leno och Thomas Partey vilas. Dessutom får Gabriel Martinelli chansen från start.

Arsenals elva: Ryan, Bellerin, Holding, Gabriel, Xhaka, Elneny, Ceballos, Saka, Smith Rowe, Martinelli, Lacazette.
Bänken: Leno, Cedric, Chambers, Mari, Partey, Willian, Pepe, Nelson, Nketiah.

Första halvlek:

2: Bra start för Arsenal. Martinelli sticker i djupet och får bollen. Avslutet är fint, men strax utanför Areolas stolpe.
7: Herregud. Att det inte står 1-0 är ju otroligt. Smith Rowe travar ner längs högerkanten och tar sig in i straffområdet. Bollen in bakåt till Martinelli. Men Areola räddar.
16: Arsenal klart det bättre laget i första kvarten. Något av Martinellis fina lägen borde resulterat i mål.
21: Oj, Det var inte långt bort för Fulham. Ett skott som Rob Holding styr ställer Mat Ryan rejält i buren. Men bollen rullar precis utanför buren.
30: Första halvtimmen spelad. Och det finns inte jättemycket att rapportera. Arsenal är det bättre laget, men lyckas inte skapa några farligare lägen.
40: MÅÅÅL!! Dani Ceballos med en nick! 1-0!
40: Bellerin med ett fint inspel som Ceballos helt ohotad får hoppa upp på.
41: Och nu ska det VAR-kontrolleras. Troligtvis offside i uppbyggnaden.
41: Målet döms bort. Offside. Ceballos första ligamål får vänta.
45+1: Arsenal med en till boll i nät. Men Smith Rowe är en meter offside denna gång. Två mål bortdömda.

Paus 0-0

Andra halvlek:

59: Straff... Fulham får straff efter att Gabriel råkad sparka ner en Fulhamspelare.
59: Mål. 0-1. Fulham tar ledningen. Straffen rakt upp i nättaket.
64: Bra frisparksläge för Arsenal nu efter att Lacazette blivit nersparkad centralt vid offensivt straffområde.
65: Laca med frisparken. Rakt i muren.
68: Dubbelbyte för Arsenal. Bellerin och Elneny ut. Pepe och Partey in.
70: Ser ut att vara färdispelat för Laca som får lägger sig i gräset med smärtor.
70: Nketiah ersätter Laca.
71: Herregud så nära. Martinelli med ett fint förarbete och en inspelning på Pepe. Men Keepern klarar det på mållinjen.
89: Så nära. Martinelli med ett skott som Areola klarar ut till hörna.
90+6: Arsenal dominerar men det är svårt att skapa farliga lägen.
90+6: MÅÅÅÅÅL!!!! 1-1!!!! Mat Ryan gick upp på hörnan och skarvade till Ceballos som skjuter. Areola klarar och Nketiah petar in returen.