Medlemmar: 7606 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Emery möts imorgon på El Madrigal i Villarreal.

"Jag pratade med Unai innan jag tog över"

ons 28 apr 2021 kl 17:34

Unai Emery fick sparken - Mikel Arteta tog över. Imorgon ställs de mot varandra i den första semifinalen av Europa League. - Jag pratade med honom precis innan jag tog över och det var väldigt hjälpsamt.

Det var hösten 2019, efter knappt 1,5 år vid rodret, som Unai Emery fick sparken av Arsenal. De klena resultaten blev till slut för mycket. Fredrik Ljungberg ersatte kortsiktigt innan Mikel Arteta anställdes dagarna före jul.
Imorgon möts de två spanjorerna öga mot öga när Arsenal och Villarreal drabbar samman i den första semifinalen av Europa League.

På dagens presskonferens inför matchen hade Arteta bara gott att säga om Emery. Och han berättade också att han hjälpte honom innan han fick jobbet i Arsenal.
- Jag har pratat med honom ett par gånger, vi har gemensamma bekanta. Jag pratade med honom precis innan jag tog över och det var väldigt hjälpsamt. Han är en väldigt erfaren och framgångsrik tränare i Europa League speciellt. Det är ingen tvekan att han har egenskaperna för att leda lag på toppnivå.
- Han gav mig möjligheten att prata med honom innan jag tog jobbet i Arsenal och det är inte alltid så vanligt. Han var väldigt ärlig och öppen. Jag är väldigt tacksam för det.

Om att de nu ställs mot varandra, med allt vad det innebär, säger Arteta:
- Jag kan inte kontrollera det. Realtionen har existerat och vi kan inte bortse från det. Unai känner klubben väl, väldigt väl och vi känner Unai. Vi vet vad han gjorde innan han kom hit och vi vet vad han gjorde här.