Medlemmar: 3638 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Här firar Auba sitt mål mot Newcastle United.

Auba: "Vi behövde det här"

sön 2 maj 2021 kl 20:49

Han var tillbaka från start igen. Pierre-Emerick Aubameyang tackade med att göra mål mot Newcastle United. - Vi behövde det här, säger Auba,

Det blev ett kort inhopp mot Villarreal. Men idag var Pierre-Emerick Aubameyang tillbaka från start efter sin malariasjukdom. Och han nätade direkt.
Dessutom var anfallaren med och assisterade Mohamed Elneny.
Han var belåten efter matchen när han snackade med Sky.
- Vi behövde det här. Efter ett par matcher där vi inte vunnit var det viktigt att vi vann inför den viktiga matchen på torsdag. Det är bra för självförtroendet i laget.

Om sitt eget mål, hans tionde i ligan och 15:e totalt den här säsongen, säger han:
- Det var ett bra mål. Gabi gjorde ett fantastiskt jobb idag och han assisterade mig. All credit till honom. Jag är glad att vara tillbaka.

Efter 75 minuter byttes Auba ut mot Nicolas Pepe. Har verkade vara rätt så glad över det efteråt.
- På slutet, de sista fem minuterna, dog jag lite grann. Jag kände mig bra under matchen. Läkarna gjorde väldigt bra jobb med mig, att de tog mig till sjukhuset och så. Jag är riktigt nöjd med dem och jag vill säga tack så mycket.

Målet mot Newcastle United var Aubameyangs 85:e för Arsenal. Han gick därmed upp som ensam 24:a i klubbens totala målliga. Gabonesen har ett mål mer än Robert Pires och John "Tim" Coleman som båda står på 84.