Medlemmar: 8537 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry stödjer Daniel Eks jakt på Arsenal.

Henry stöttar Ek - som planerar bud

mån 3 maj 2021 kl 20:58

Thierry Henry har nu öppet deklarerat sitt stöd för Daniel Ek som ägare av Arsenal. Svensken förväntas dessutom lägga ett bud på klubben i veckan.

Kampen om Arsenal tog en paus över helgen - men nu är den igång igen. Sky skriver ikväll att Spotifygrundaren Daniel Ek kommer att lägga ett bud på £1,8 miljarder på klubben i veckan.
Det har rapporterats de senaste dagarna att Stan Kroenke ska vara beredd att sälja.
Även fast att offentligt sagt att man inte har några planer på det.

Ek, som i ett tidigt skede, sträckte ut en hand till tre Arsenallegendarer i Thierry Henry, Patrick Vieira och Dennis Bergkamp. Detta har Henry bekräftat i Sky:s måndagssändning.
- Det stämmer. Daniel Ek är en Arsenalsupporter. Han sade inte det för att få publicitet, han har varit en Arsenalsupporter länge, säger Henry.
- Han kontaktade oss och vi lyssnade. Och vi visste, först och främst, att han ville involvera fansen. Han vill återinföra Arsenal-DNA, identiteten som jag sedan länge tycker är borta.

Henry säger också att Ek redan varit i kontakt med Kroenke och att svensken har cashen som behövs.
- Nu behöver de lyssna. Många människor har skrikit att de vill ha bort ägaren. Vi försöker erbjuda en lösning där vi involverar fansen och att få tillbaka klubbens DNA. Det behöver föras diskussioner, men han har tagit kontakt.

- Jag tror att det kommer att ta lång tid och det blir inte lätt, om det någonsin kommer att ske. En sak som jag vill upprepa är att Daniel inte kommer att vandra iväg, han kommer att vara där och vänta och se om de vill sälja.

Enligt Football.london ska Ek varit i kontakt med AST där han berättat om sina planer för klubben.
- Daniel är en ärlig kille, transparent. Fansen vill veta vad som kan hända med deras klubb.