Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer den här trion bli spelklar till returen mot Vilarreal?

Kan Tierney, Laca och Luiz spela imorgon?

ons 5 maj 2021 kl 13:50

Är bilderna och snacket från Colney positiva? Eller är det som förra veckan - att Mikel Arteta försöker lura Villarreal och Unai Emery?

Inför det första mötet mot Villarreal sade Mikel Arteta att alla de skadade spelarna var aktuella för spel. När laguppställningen sedan kom visade det sig att det inte alls var fallet. Alex Lacazette och Kieran Tierney fanns inte ens med på bänken i den första semin. David Luiz och Pierre-Emerick Aubameyang kunde dock ta plats bland avbytarna.
Efter segern mot Newcastle United i söndags berättade Arsenaltränaren att Laca och Tierney inte ens tränat med laget igen efter sina skador och att det skulle kunna spela imorgon kväll ansågs då som osannolikt.

Men när klubben igår kablade ut bilder från Colney var minsann både Laca och Tierney med. Så är det mindgames den här gången från Arteta eller är duon på allvar redo för spel?
Dagens presskonferens gav inga tydliga svar på det då Arteta sa:
- Vi får se idag. Vi har träning i eftermiddag, då vet vi hur alla mår.

Det lät ändå positivt om David Luiz. Mittbacken var tillbaka i spel mot Newcastle United efter sin knäoperation, men fick kliva av i andra halvlek då han drog baksidan.
- Han kände sig bättre igår. Vi får se hur han mår idag och vi vet inte omfattningen av skadan än.
Finns det chans att han spelar imorgon?
- Med David är allt möjligt för han vill alltid vara tillgänglig. Han har gjort en stor uppoffring för att vara där han är idag och det faktum att han spelade mot Newcastle är en bonus. Han har opererat sitt knä, så med David vet man aldrig.