Medlemmar: 3190 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta vill att spelarna bortser från protesterna mot Kronke och fokuserar på fotbollen.

Arteta: "Vi ska fokusera på matcherna"

ons 5 maj 2021 kl 14:56

Maktkampen om Arsenal pågår för fullt. Mikel Arteta säger att det bästa för han själv och spelarna är att fokusera på det på planen - och vinna fotbollsmatcher.

Innan Evertonmatchen genomfördes stora protester mot Stan Kroenke och hans KSE utanför Emirates Stadium. Imorgon planeras nya. Och vid sidan pågår en maktkamp där svenske Daniel Ek, uppbackad av Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira, vill köpa klubben.
Men hur påverkar allt det här laget - som jagar en final i Europa League?
Mikel Arteta fick frågan på dagens presskonferens.
- Vi försöker hålla oss borta från alla rykten och allt som händer runt klubben och bara fokuserar på det som händer på planen. Det bästa sättet att hjälpa klubben att vara i en så bra position som möjligt är att vinna fotbollsmatcher.

När det kommer till supportrarnas protester säger Arteta:
- De ska kunna uttrycka sig själva och om det görs på rätt sätt, så har de rätt att göra det.
- Vi ska bara förbereda oss på bästa sätt och jag vill inte använda det som en ursäkt. Om något händer så vet jag att det enda syftet fansen har är att skydda klubben och att de vill det bästa för laget. Vi kommer att försöka göra det samma.

Han hoppas dock att fansen välkomnar och stöttar laget när de kommer till arenan imorgon kväll.
- Det skulle vara grymt. Vi har saknat dem så mycket och vi behöver dem. Om spelarna och laget känner att de står bakom dem, det här är den tionde semifinalen i Europa som klubben spelar, så det är ett stort tillfälle för oss. Förhoppningsvis kan vi ha dem närmare oss än vad vi haft de senaste månaderna.