Medlemmar: 4433 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba pratar ut om det hänt under säsongen.

Auba: "Jag mådde väldigt dåligt"

ons 5 maj 2021 kl 19:09

Han tappade fyra kilo i vikt och fick ligga på sjukhus i flera dagar. Nu berättar Pierre-Emerick Aubameyang om sin malariasjukdom. - Jag mådde väldigt dåligt, säger han.

Han var tillbaka i startelvan senast mot Newcastle United och gjorde mål. Men Pierre-Emerick Aubameyangs säsong har varit en besvikelse. Inför morgondagens andra semifinal mot Villarreal berättar anfallaren om sin mammas sjukdom, sin egen malaria, petningen i derbyt mot Spurs och hur han ser på säsongen så här långt.
- Den här säsongen har varit svår. Alla förväntar sig att jag ska göra mer mål och jag vet om det. Kanske känner jag mig lite ansvarig för vår situation som vi är i. Men vi har en chans att förändra det, säger han på presskonferensen.

Det har varit en händelserik säsong för anfallaren som efter att han skjutit Arsenal till klubbens 14:e FA-cuptitel skrev på ett nytt kontrakt.
Hösten var seg och målen uteblev.
När laget väl började spela bra efter jul så blev hans mamma sjuk.
Han lämnade då London för att vara med henne.
Något han tackar klubben för nu att han fick göra.
- Hon mår mycket bättre nu. Tack för att ni frågar. Jag ska säga sanningen, när det här hände med min mamma så var klubben väldigt bra med mig. De lät mig åka och träffa henne, vilket var väldigt snällt.

Efter det dröjde det inte länge innan han själv blev sjuk. I malaria - som han fick när han var och spelade landslagsfotboll med Gabon.
Men han spelade mot både Liverpool och Slavia Prag när han kom hem.
- Jag kände mig normal, kanske lite nere. Jag trodde att det berodde på resorna. Som ni vet så är inte Gabon nära här. Jag kände mig bara trött. Speciellt mot Liverpool.

Det var då läkarna förstod vad det kunde vara - och man satte då in rätt hjälp så att Auba kunde bli bra igen.
Men bra mådde han inte.
- Jag mådde väldigt dåligt. Det var det värsta jag varit sjuk i hela mitt liv. Jag hade feber tre dagar i rad. Hela dagen och hela natten. Non-stop. Paracetamol hade ingen effekt. Efter det pratade jag med läkarna och sa att jag behövde åka till sjukhus för jag trodde att det kunde vara något som malaria efter att jag hade varit i Afrika. Jag stannade på sjukhus i tre dagar och var riktigt nere och jag tror att jag tappade fyra kilo.

Men hans personliga problem under säsongen stannar inte där. Innan derbyt mot Spurs var han sen till samlingen och blev petad av Mikel Arteta.
Även det kommenterade han idag.
- Det var ingen grej. Min känsla efter var bara att vi vann matchen och that's it. Det är en del av säsongen och nu har det passerat. Vi behöver se framåt och vara fokuserade till slutet av säsongen. Men självklart finns det saker under säsongen som jag ångrar. Men du kan inte göra något åt det som hänt. Jag ser bara fram emot att avsluta säsongen bra.

Om sin egen form, efter malarian, säger han:
- I huvudet känner jag mig mer än 100 procent, men fysiskt är jag nog inte hundra. Förhoppningsvis svarar min kropp bra.
- Men jag är redo, definitivt. I huvudet är jag redo. Kanske är det här starten på säsongen för mig.