Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta är tydlig när han säger att truppen behöver förändras.

Arteta: "Truppen behöver förändras"

sön 9 maj 2021 kl 18:15

Truppen behöver förändras. Det säger Mikel Arteta inför sommarens transferfönster.

Utslagna ur Europa och en en mittenplats i ligan. Kritiken mot Arsenal och Mikel Arteta är hård efter den missade finalplatsen i Europa League. Men de flesta rapporterna från England och journalister som bevakar klubben vittnar om att den spanske huvudtränaren sitter säkert.
Det finns inga uppgifter på något annat.

Inför kvällens möte med WBA har Arteta varit med i Sky och snackat om framtiden, truppen och vad som behöver göras för att ta laget tillbaka till toppen igen.
Där säger han:
- Truppen behöver förändras. Det skedde massor med förändringar i december, något som inte gjorts på flera år. Men det säger var vi befinner oss. Saker och ting måste förändras och ägarna kommer att backa upp det.

Om det faktum att Arsenal efter massor med år i Champions League hamnade i Europa League hösten 2017 och att man nu högst troligt blir utan Europaspel nästa säger Arteta:
- Det är en trend.
- Om distansen till de andra blir för stor är det nästan omöjligt att komma tillbaka. Men vi är fortfarande i tid, vi har byggt ett starkt fundament de senaste månaderna. Vi vet vad som har hänt inne i klubben de senaste 18 månaderna. Vi vet. Bara vi vet, vi som är här. Hur vi har byggt det är otroligt.

Är du rätt man för jobbet för att kunna vända på det här?
- Ja.