Medlemmar: 3191 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta hade en del att säga på presskonferensen inför Chelseamatchen.

"Du vill utveckla dem men det är inte möjligt"

ons 12 maj 2021 kl 01:18

Mikel Arteta vill uppenbarligen rensa i truppen i sommar. Nu säger Arsenaltränaren att vissa spelare inte gett allt de har under säsongen.

Efter det att Arsenal åkte ur Europa League mot Villarreal har tonläget i klubben skruvats upp rejält. Fler och fler vill se Mikel Artetas avgång. Han själv blir allt tydligare på presskonferenserna med att han inte är nöjd med vad spelarna presterat under säsongen och att stora förändringar kan ske under sommaren.
Inför matchen mot Chelsea sa han till exempel det här på frågan om spelarna har gett allt under säsongen:
- Majoriteten av dem har det, ja.

Hur ska du få ut max av alla spelare i framtiden?
- Igen, att hitta andra sätt att göra det. Utmana dem igen. Att man sätter någon bredvid dem för att pusha dem igen. Vissa av dem kan nå till en viss nivå och du kan inte pusha dem längre. Du vill utveckla dem men det är inte möjligt.
Om majoriteten har presterat bra, varför har laget misslyckats med att leverera resultat?
- Det är svårt att avgöra var vi skulle sluta och var vår realistiska nivå är. När jag sade majoriteten så sa jag inte alla av dem. Vissa har stora saker att bidra med för resultaten.

Det har under dagen skrivits mycket om vilka spelare som kan vara på väg bort från klubben i sommar. Mest snack om Hector Bellerin. Men även om Lucas Torreira, Eddie Nketiah, Reiss Nelson, Alex Runarsson, Alex Lacazette, Matteo Guendouzi, Ainsley Maitland-Niles och Bernd Leno.
Arteta fick frågan om klubben behöver sälja stora spelare för att finansiera nyförvärv.
- Vi får se vad som händer. Det är svårt att förutse. Generellt sett vill vi inte göra det för vi vill bli starkare. Det står klart att vi vill förbättra laget. Vi behöver vissa resurser.
Kommer ni förlänga kontraktet med David Luiz?
- Vi har redan pratat om det. Efter säsongens slut kommer beslut att fattas.