Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Luiz lämnar Arsenal efter två säsonger.

Arteta bekräftar - Luiz lämnar Arsenal

tis 18 maj 2021 kl 14:24

Det kommer inte att bli någon fortsättning för David Luiz i Arsenal. På dagens presskonferens önskade Mikel Arteta mittbacken lycka till framöver.

I fredags rapporterade flera engelska journalister att David Luiz och Arsenal kommer att gå skilda vägar efter säsongen. 34-åringens kontrakt med klubben går ut i sommar. Och han ville själv lämna.
På dagens presskonferens bekräftade Mikel Arteta nyheten.
David Luiz kommer inte att bli kvar i The Gunners.

Så här sade Arsenaltränaren:
- Han är en spelare som vunnit allt och jag hade privilegiet att jobba med honom i 18 månader, som jag verkligen gillade. Vi kom bra överens och hade bra stunder tillsammans. Han har varit riktigt hjälpsam, en spelare som vi verkligen gillar och uppskattar. Jag säger tack till honom och önskar honom all lycka till framöver i hans nästa kapitel, för jag är säker på, eftersom jag känner David, att han kommer att ha många fler som spelare och i framtiden andra saker relaterat till fotboll.

Hur är David Luiz som person?
- När du lär känna en person, hans bakgrund, där han växte upp i Brasilien, vad han gjort för att nå dit han gjort, det är anmärkningsvärt. Då förstår du att många av de här sakerna hände av en anledning. Det är inte bara en förmåga, en kvalitet eller beslutsamhet, det är många andra faktorer. Jag har verkligen njutit av att lära mig av honom. Han har varit väldigt hjälpsam mot laget varje gång. Jag känner också sorg för du blir känslomässigt knuten till spelarna.

Vems var beslutet att låta David Luiz lämna?
- Vi har haft tydliga snack de senaste månaderna. Vi hade ett stort beslut att fatta förra sommaren när vi behövde förlänga hans kontrakt under pandemin när vi tvingades sänka lönerna och allt. Vi lyckades förlänga och han har gett sitt bästa och jag har försökt hjälpa honom så mycket jag kunnat, vilket klubben också gjorde. Efter några diskussioner bestämde vi att det är bäst att göra det nu.

David Luiz värvades från Chelsea sommaren 2019. Han har spelat 73 matcher för klubben och gjort fyra mål. Just nu är han skadad och det är tveksamt om han kommer att bli frisk och kunna spela mer för Arsenal. Två matcher återstår den här säsongen. Crystal Palace borta imorgon och Brighton & Hove Albion hemma på söndag.