Medlemmar: 8510 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Bergkamp hyllas - och får plats i Premier League Hall of Fame.

Bergkamp invald i PL Hall of Fame

ons 19 maj 2021 kl 15:24

Thierry Henry är redan invald. Nu har Arsenal en spelare till med i Premier League Hall of Fame - Dennis Bergkamp.

Dennis Bergkamp värvades till Arsenal från Inter sommaren 1995. Sedan blev holländaren en storspelare och legendar i norra London. Anfallaren stannade karriären ut till 2006 när han slutade spela fotboll.
Under den här tiden hann "Iceman" med att vinna tre Premier League-titlar, han spelade 315 matcher och gjorde 87 mål.
Idag blev han invald i Premier League Hall of Fame.
- Jag är extremt stolt om folk säger att jag var en av de första utländska spelarna som adderade något till den engelska fotbollen. Premier League gjorde mig helt klart till en bättre spelare. Direkt när jag kom till England som omfamnade jag den engelska mentaliteten och passionen för fotboll, det passade min spelstil, säger Bergkamp till Premierleague.com.

Sedan tidigare har PL valt in Thierry Henry, Alan Shearer, Eric Cantona och Roy Keane. Ni har Frank Lampard och Dennis Bergkamp fått plats.