Medlemmar: 8778 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Martinelli firar segermålet mot Palace.

"Jag är redo när Mikel behöver mig"

tor 20 maj 2021 kl 00:12

Han byttes in med tolv minuter kvar att spela. När klockan precis tickat över 90 smällde Gabriel Martinelli in segermålet på Selhurst Park. - En väldigt viktig seger, säger brassen.

Arsenal gjorde en bra första halvlek borta mot Crystal Palace och ledde med 1-0 i paus. Men i andra var det inte bra. Hemmalaget kvitterade och The Gunners hade svårt med det mesta.
Tolv minuter före slutet kom Gabriel Martinelli in.
På stopptid skyfflade brasseanfallaren in 1-2 - och blev hjälte.
- Vi behövde den här segern för att fortsätta kunna tro på Europa League nästa säsong, säger Gabi till BT Sports.

19-åringen har efter den fina debutsäsongen fått mindre speltid i år. Dels på grund av skador - dels på grund av att Mikel Arteta valt andra spelare.
Nu skickar brassen ett tydligt budskap till Arsenaltränaren.
- Jag är alltid redo när Mikel behöver mig. Jag kommer alltid vara där för att komma in och göra mål. Det är inte lätt att vara på bänken.
- Vi har väldigt bra spelare och vi tror på Europa League så vi behöver kämpa. Det är en match kvar och vi ska försöka besegra Brighton.

Mikel Arteta sade själv på presskonferensen att Martinelli är nära en startplats.
- Väldigt nära. Han behöver fortsätta att kämpa för att komma närmare och närmare. Vi behöver förstå var grabbarna är på utvecklingsresan och vad de gjort under förra säsongen och den här. Jag vet att vi vill spela med elva akademispelare under 20, men vilka gör det? Vi gör det oftare än de andra och de kommer att få sina chanser, förtjäna sina chanser, de är inte som att vi ger bort chanser. De förtjänar dem och det är ett nöje att ha dem hos oss.

Martinellis mål mot Palace var hans andra den här säsongen. Båda har kommit i Premier League.