Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta och Arsenal vann på Selhurst Park.

Arteta: "Vi hittade ett sätt att vinna"

tor 20 maj 2021 kl 00:46

Arsenal var tvingat att vinna för att hålla Europadrömmen vid liv. Då gjorde laget två baljor på stopptid och fixade tre poäng mot Crystal Palace. - Det såg svårt ut, men vi hittade ett sätta att vinna, säger Mikel Arteta.

Arsenal vann med 3-1 mot Crystal Palace - och har nu fyra raka segrar i ligan. Men kanske ännu viktigare: Chansen att spela i Europa nästa säsong finns i allra högsta grad inför slutomgången.
Det kan Mikel Arteta tacka Gabriel Martinelli och Nicolas Pepe för.
- Det var en väldigt viktig seger för vi vill kliva in i den sista omgången med chans att spela i Europa nästa säsong. För att kunna göra det visste vi att vi behövde vinna och sedan vänta in några resultat. Men hur matchen utvecklade sig, började vi få slut på tid och det såg svårt ut. Men vi hittade ett sätta att vinna, säger Mikel Arteta.

Det var 1-0 i paus till Arsenal efter en fin första halvlek. Efter paus försvann det mesta av det positiva. Palace kvitterade och vi såg bleka ut. Arteta gjorde tre byten - och kastade in Ödegaard, Martinelli och Xhaka.
Det betalade av sig på stopptid.
Martinelli gjorde 1-2.
Pepe 1-3.
Samtidigt fick Tottenham stryk och även fast Everton vann så kan Arsenal gå om båda i slutomgången och bli sju. Då krävs seger mot Brighton samtidigt som inget av de andra lagen får vinna. De har å andra sidan stentufft bortamotstånd. Everton möter Manchester City på Eastlands och Spurs ska till Leicester som själva måste vinna för att nå Champions League.

Arteta sade att så här om skillnaden mellan de båda halvlekarna på Selhurst Park:
- Momentumet förändrades med de sakerna som vi gjorde bra i de här perioderna och när vi sedan slutade göra de här sakerna. Vi startade matchen och spelade så som vi ville spela och enligt den planen vi hade. Att förhindra det de vill göra och göra det vi vill göra. Vi hade chanserna och dominerade matchen. När vi släppte in målet tappade vi det. Vi tappade bollen och drog på oss en onödig frispark i ett farligt läge. Sen började vi ge bort bollar, vi satt inte ihop och vi kändes osäkra. Sen blir det långbollar, dueller, andrabollar, 50/50-dueller och det är de bättre på än oss. Det blev bättre med de byten som vi gjorde och då spelade vi mer i sista tredjedelen, men utan att skapa så mycket. Men till slut, tack vare två fina aktioner, lyckades vi vinna matchen.
- Ni såg mig vid sidlinjen när vi gjorde mål. Jag är så glad.