Medlemmar: 8905 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Dennis Bergkamp verkar redo om Daniel Ek får köpa Arsenal.

Bergkamp om Eks bud: "Stimulerande"

tor 20 maj 2021 kl 14:35

Dennis Bergkamp är med Daniel Ek i jakten på att ta över Arsenal. Nu har holländaren för första gången uttalat sig om svenskens bud och gruppens planer.

Spotifygrundaren Daniel Ek vill köpa Arsenal från Stan Kroenke. Med sig har svensken Dennis Bergkamp, Thierry Henry och Patrick Vieira. Nu har den icke flygande holländaren uttalat sig om projektet för första gången.
Till nederländska Vi.nl säger han:
- Vi är redo och det är Daniel också.

- Som jag förstår det, och i tillägg till budet, så har Daniel kontaktat Josh Kroenke och bankirerna två gånger. Oavsett vilka intentioner som Kronkes har så vore det bra om vi åtminstone hade en diskussion med varandra för klubbens intresse. Varken Daniel eller vi fotbollsklubbar kommer att sluta. Vi är här för att stanna. Vi vet hur fansen känner. Vi har redan haft ett möte med en supporterdelegation. Vi känner mer och mer entusiasm från deras sida. Det är väldigt stimulerande.

Vilken typ av förändring som Bergkamp vill se säger han så här om:
- Jag letar inte efter en revolution. Vi hoppas bara att vi kan prata med de nuvarande ägarna på ett bra sätt. Vi vill inte skada någon, det handlar inte om oss personligen. Det kretsar kring våra åsikter om ett förbättrat Arsenal. Som spelare bidrog vi med att förvandla Arsenal från "Boring, boring Arsenal" till ett lag som kallades för "The Invincibles". Tack vare den perioden har jag nu valts in i Premier League Hall of Fame. Något som jag är extremt stolt över. Kvaliteten, tankesättet och passionen från den tiden måste bli normen nu också. Thierry, Patrick och jag själv har idéer om det. Det passar perfekt ihop med Daniels planer.

Bergkamp vill inte bli för specifik utan säger:
- Vi har massor med idéer om tekniska detaljer, men det är inte vettig att prata om dem nu. Först måste Daniel ta över. Efter det så blir det vettigt att använda vår kunskap som vi skaffat oss under våra karriärer.