Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arteta tackar fansen - som fick komma och se sista hemmamatchen.

Arteta: "Det har inte varit tillräckligt"

sön 23 maj 2021 kl 21:31

Arsenal vann igen och gjorde ett ärligt försök att nå Europa. Men det gick inte. - Jag är ledsen för den här klubben förtjänar pokaler och Champions League, säger Mikel Arteta.

Det blir inget Europaspel för Arsenal nästa säsong. Detta trots att man skrapade ihop mer poäng än förra säsongen - och trots att man avslutade säsongen med fem raka segrar.
I dagens avslutningsmatch blev det 2-0 mot Brighton & Hove Albion.
Manchester City gjorde sitt och tvålade till Everton med 5-0.
Problemet var bara att Leicester City fullständigt rasade ihop hemma mot Tottenham. Brendan Rodgers gäng ledde med 2-1 när det var en kvart kvar. Men lyckades sedan släppa in tre mål - och torskade med 2-4.

Detta innebär att Mikel Artetas lag blir åtta i Premier League med 61 inspelade poäng. Fem fler än ifjol.
- Vi är besvikna för vi är inte i Europa. Vi förbättrade oss när det kommer till poäng jämfört med förra säsongen. 61 poäng då hade räckt till en femteplats. Det finns en nivå och den här ligan utvecklas. Det är den nivån vi behöver nå, säger Arteta.
- Vi försökte göra vårt bästa och vinna de fem sista matcherna. Men det var inte tillräckligt.

Ser du några fördelar med att inte vara med i Europa?
- Jag är ledsen för den här klubben förtjänar pokaler och Champions League. Vi har inte lyckats med det. Det har varit väldigt utmanande omständigheter, men vi har försökt hålla ihop och göra vårt bästa. Det har inte varit tillräckligt. Vi måste vara väldigt kritiska mot oss själva, mig själv, och sedan förbereda oss på bästa sätt inför nästa säsong och dra nytta av det. Förhoppningsvis kan vi få en försäsong, som jag inte haft tidigare, där får tid att jobba med spelarna och försöka att bli ett bättre lag.

- Först och främst ska vi se till att göra våra spelare bättre, mer jämna och hjälpa dem att utvecklas. Vårt sätt att spela, vår filosofi, är på plats. Nu är det dags att ta nästa steg, att bli bättre och mer jämna. Sedan december har vi visat det, då har vi varit det näst bästa eller tredje bästa laget i ligan. Det är inte tillräckligt. Sex månader, nivån är hög. Vi behöver göra det under tio månader.