Medlemmar: 8566 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Får vi se Buendia i Arsenal nästa säsong?

Årets spelare i Championship kan hamna i Arsenal

ons 26 maj 2021 kl 12:23

Redan i vintras när den offensiva kreativiteten i laget var helt obefintlig ryktades Emiliano Buendia till Arsenal. Då klev istället Emile Smith Rowe in mot Chelsea och visade att vi redan hade en del av det i truppen. Istället lånade vi in Martin Ödegaard.

Den argentinske mittfältaren drog åt sig mycket uppmärksamhet efter hans första säsong i Premier League. Norwich City lyckades behålla nyckelspelaren som var en stor bidragande orsak till att "The Canaries" kunde studsa tillbaka till finrummet direkt. Nu rapporterar transfergurun Fabrizio Romano att Arsenal återigen har öppnat diskussioner med Buendia efter att man försökte värva honom i januari. Han uppger också att Buendia är positiv för en eventuell flytt till norra London och att prislappen skulle ligga på 40 miljoner pund.

Enligt David Ornstein beror mycket på vad som händer med Martin Ödegaard, som fortfarande är förstahandsvalet.
- Om Arsenal inte lyckas få Ödegaard till ett bra pris är Buendia ett hett alternativ, säger han i The Ornstein & Chapman podcast.

Emiliano Buendia stod för 15 mål och 17 assist på 39 matcher i Championship föregående säsong. I Norwich har han utgått från en högerytter-position men letar sig gärna in in i de centrala ytorna. En liknande roll som både Smith Rowe och Ödegaard haft när de startat på en kant.