Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Auba och Leno var bäst i FPL.

Så slutade Arsenal Swedens Fantasy-PL

sön 30 maj 2021 kl 16:39

Säsongen är över. Det är dags för en sista fantasy-summering.

Arsenal föll på målsnöret i kampen för att få spela i Europa nästa säsong, trots en fin avslutning med fem segrar i ligan under maj så räckte det inte riktigt fram till den sista Europaplatsen, men en stark avslutning kan man ta med sig inför nästa säsong och det ska bli spännande att se vilket lag vi ställer på plan när nästa säsong inleds.

För mitt stolta Jönsoborgs AIS blev det en okej säsong efter omständigheterna, en 60:e plats är bättre än vad jag mäktat med tidigare, nästan Europaspel får man väl säga… Men mitt löfte om att jag skulle kaptena Auba gick i graven i samma mening det sades, och det där att man inte skulle ta minuspoäng, samma där, men man följer magkänslan och det ska man.

Bäst i maj månad gick det för Niklas Norbergs Sunior BK som kammade ihop 334 poäng under maj månad, näst bäst var Patrik Vinsa med Swed Gooner på 329 poäng med Nicklas Andersson och hans Zamboni Fc på tredjeplats med 326 poäng. Bra jobbat!

Så, på samma poäng har vi andra och tredjeplatsen i årets Arsenal Sweden Fantasy-liga, Torbjörn Hellström med hans lag Inconvincibles och Daniel Vikmans The Zarate Kid som båda får ihop 2497 poäng. Men, uppe i toppen till slut när alla poäng räknats, årets vinnare är Alexander Eklund och hans Oak Grove FC med 2526 poäng.

I spelarnas poängliga så blev Manchester United Bruno Fernandes bäste poängplockare och efter den fantastiska säsong han har haft så är ju inte det konstigt. Näst bäst blev skytteligavinnaren Kane med Mo Salah på en tredjeplats.

När det gäller Arsenals interna fantasy-poängliga så fick vi delade vinnare, Bernd Leno och Pierre-Emerick Aubameyang spelade in 131 poäng, och det säger väl väldigt mycket om Arsenal säsong i sig, när våran målvakt kammar in lika många poäng som våran största anfallsstjärna. Längst ned på pallen hittar vi Alexandre Lacazette med 129 poäng.

Jag vill gratulera Alexander Eklund till segern i Fantasy-ligan, nästa säsong är det dig alla kommer vara ute efter att slå. Ha en härlig sommar alla så hörs vi i höst