Medlemmar: 3658 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tierney hyllar Arteta och det jobb han gjort för honom i Arsenal.

Tierney: "Jag älskar att jobba med honom"

ons 2 jun 2021 kl 11:02

Kieran Tierney är nöjd med Mikel Artetas jobb. Inför EM säger den skotske vänsterbacken: - Jag har jobbat efter deras råd varje dag. Jag är väldigt tacksam för vad tränaren gjort för mig.

Det är inte långt kvar till sommarens EM. Inför mästerskapet har en av få Arsenalspelare som ska vara med, Kieran Tierney, snackat om Mikel Artetas betydelse för honom.
Men också vad han sagt till honom inför sommarens matcher.
- Jag hade ett möte med Arsenalmanagern och sade bara till mig att jag skulle gå ut och göra det jag är bra på med Skottland, att njuta och ge energi till laget och till truppen, säger Tierney till The Sun.

Skotten har mycket gott att säga om Mikel Arteta - som han hyllar rejält i intervjun.
- Han stöttar mig alltid och otroligt positiv. Managern får alltid ut det bästa ur mig. Inför EM sade han också "ge allt du har, det är så du får ut det bästa ur dig själv och det kommer att hjälpa laget mest".

- Jag lyssnar på allt han säger till mig. Ord för ord. Jag älskar att jobba med honom och han har hjälpt mig väldigt mycket. Om ni kan se skillnaden i mitt spel de senaste 18 månaderna eller så är det tack vare Mikel Arteta och hans tränare och det de sagt till mig. Jag har jobbat efter deras råd varje dag. Jag är väldigt tacksam för vad tränaren gjort för mig.

Skottland, som har Kroatien, England och Tjeckien i sin grupp i EM, laddar upp inför mästerskapet på spanska solkusten. Ikväll möter man Nederländerna i en träningsmatch i Algarve. På lördag väntar Luxemburg innan man möter Tjeckien på Hampden Park i Glasgow den 14 juni.