Medlemmar: 4735 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner tackar för sig.

Karriären över för Bendtner

tor 3 jun 2021 kl 12:11

Han har inte spelat fotboll sedan senhösten 2019. Idag meddelade den förre Arsenalanfallaren Nicklas Bendtner att karriären är över.

33-årige Nicklas Bendtner har nu meddelat att fotbollskarriären är slut. Det blir inget mer. I sin realityshow Bendtner & Philine berättar den förre Arsenalanfallaren om beslutet.
- I hela mitt liv har jag spelat fotboll och från en dag till en annan så stannar det, säger han.
- Det kommer att ta tid att faktiskt förstå att det är över.

Bendtner, som kom till Arsenal redan 2004, har haft en svängig karriär med en hel del skit vid sidan av planen. Under sina tio år i norra London hann dansken med att göra 47 mål på sina 171 matcher, men han var också utlånad till Birmingham City, Sunderland och Juventus.
Efter säsongen 2014, när kontraktet gick ut, släpptes Bendtner. Han skrev då på för tyska Wolfsburg. Efter det har karriären tagit honom till Nottingham Forest, Rosenborg och sist FC Köbenhamn.
Hans sista match för FCK var mot Midtjylland i november 2019. Sen kom Covid-19 och planerna på fortsatt spel på högre nivå grusades. Bendtner fick då hålla igång i Tårnby FF:s veteranlag där han gjorde ett par insatser.

Vid sidan av planen har det kanske hänt ännu mer för strikern som faktiskt gjort 30 mål på 81 landskamper för Danmark. Han har blivit bötfälld för att ha otillåten spelreklam på kallingarna under EM 2012. Han har kört rattfull och blivit dömd för misshandel av en taxichaufför i Köpenhamn. Han har också fått titeln Lord efter det att den danska skvallertidningen Se & Hör köpte honom en bit mark i Skottland 2015.