Medlemmar: 5798 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån/Arsenal

Alan Miller var med i truppen som vann Cupvinnarcupen 1994.

Alan Miller har avlidit

fre 4 jun 2021 kl 12:35

Före detta Arsenalmålvakten Alan Miller har avlidit. Han blev 51 år gammal.

Alan Miller kom till Arsenal 1984 som ungdomsspelare. Fyra år senare vaktade han kassen i det lag som vann FA Youth Cup. The Gunners besegrade Doncaster Rovers med totalt 6-1 över två matcher (5-0 och 1-1). I laget spelade bland annat David Hillier, Kevin Campbell och Steve Morrow. Efter triumfen skrev den Eppingfödde Miller på ett proffskontrakt med klubben.

Konkurrensen om målvaktsposten under den här tiden var dock tuff. Först från John Lukic och senare från David Seaman. Miller lånades därför ut till Plymouth Argyle, West Bromwich Albion och Birmingham City innan han hösten 1992 fick göra sin A-lagsdebut för Arsenal.
22 år gammal fick han hoppa in på Elland Road mot Leeds United när David Seaman tvingades kliva av skadad i slutet av den första halvleken. Med nummer 15 på ryggen Premier League-debuterade Miller i en match som Arsenal förlorade med 0-3.
Han blev då också den förste Arsenalkeepern som byttes in i en match.

Miller fick under säsongerna 92/93 och 93/94 göra ett gäng matcher. Han var med i truppen som vann den inhemska cupdubbeln 1993 och Cupvinnarcupen mot Parma året efter.
Sommaren 1994 lämnade Alan Miller Arsenal och skrev på för Middlesbrough - en övergång värd £500 000.
Där var han med och spelade upp klubben i Premier League.

Millers karriär gick sedan vidare i West Bromwich Albion via ett par lån till Huddersfield Town, Grimsby Town och WBA. Efter tre säsonger på The Hawthorns blev det spel i Blackburn Rovers år 2000. Där var den Arsenalfostrade målvakten med och vann Ligacupen 2002. Efter nya lån till Bristol City, Coventry City och skotska St Johnstone valde Miller 2003 att lägga av på grund av skadebekymmer.

Efter den aktiva karriären ska Miller ha bott och verkat i Holkham, Norfolk. Igår avled han tragiskt bara 51 år gammal.

Vila i frid Alan Miller!