Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Efter 17 år som fotbollsproffs är karriären nu över.

Johan Djourou slutar spela fotboll

fre 4 jun 2021 kl 19:10

Efter en lång karriär är det över. Johan Djourou meddelade idag att han slutar spela fotboll.

Johan Djourou kom till Arsenal som 16-åring 2003. Mittbacken är född i Elfenbenskusten, men flyttade till Schweiz och Geneve när han bara var 17 månader gammal.
Där växte han upp och lirade för Étoile Carouge ända till han flyttade till norra London.

Djourou stannade sedan i Arsenal i elva år, fram till 2014. Han var under sin tid i klubben utlånad till Birmingham City, Hannover 96 och Hamburger SV, men hann med att spela 144 matcher för The Gunners. Ett mål blev det.
Det målet kom i den "legendariska" 4-4-matchen borta mot Newcastle United i februari 2011 (ni kan läsa mer om den matchen här).

Sommaren 2013 lämnade Djourou Arsenal för spel i Hamburger SV, det var första säsongen ett lån, men sommaren efter blev det en permanent övergång. Schweizaren blev kvar till 2017 då han efter 104 matcher lämnade Tyskland för spel i Turkiet och Antalyaspor. Men tiden där var präglad av skador och sommaren efter flyttade mittbacken till Italien och SPAL.

Men de senaste åren har varit bekymmersamma för Djourou med mycket skador. Via Sion och Neuchatel Xamax hamnade 34-åringen i Danmark i oktober ifjol. Den gångna säsongen har han representerat Nordsjälland. Tolv matcher fick han ihop i den danska Superligan. FCN slutade på femte plats.

Idag meddelade Johan Djourou att karriären är över. Det blir inget mer spel. På Twitter skriver han:
"I’m retiring. After 17 years as a professional football player, I’m extremely happy and proud to announce that I’m retiring from professional football".