Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

AMN verkar inte helt sugen på en fortsättning i Arsenal ...

AMN vill ha klarhet om framtiden

tis 8 jun 2021 kl 23:23

Ainsley Maitland-Niles vill veta om Arsenal ska prioritera honom. Annars vill han lämna klubben i sommar.

Det är i en intervju med Telegraph som Ainsley Maitland-Niles pratar ut om läget efter säsongen - en säsong han började med landslagsspel och regelbundet med speltid i Arsenal och som slutade med att han lånades ut till West Bromwich Albion och ramlade ur Premier League.
Nu vill 23-åringen ha klarhet i framtiden.
- Jag vill ha ett besked. Jag vill ha klarhet. Sen kan jag förhoppningsvis börja jobba med vem jag nu ska jobba med. Om det är att hitta en ny klubb eller fortsätta med min egen träning. Jag vill ha någon form av indikation. Var de (Arsenal) ser mig. Funkar det så funkar det, annars är det dags att säga hej då till Arsenal, säger han till tidningen.

AMN har varit i Arsenal i princip hela sitt liv om man bortser från vårens lån till WBA och en säsong i Ipswich Town (2015/2016). Han har två år kvar på sitt kontrakt med klubben - och fyller 24 i augusti.
- Det har varit en lång resa men en som jag är stolt över. Kanske att de fortfarande vill göra något och att saker och ting förändras. Om inte finns det alltid andra lag. Det skulle vara enklare att göra det nu än att vänta till att försäsongen startar och allt är superstressat. Och de kan inte svara i sina telefoner för de har för mycket att göra. Man vet hur fotbollsvärlden funderar.

Maitland-Niles, som gjort 120 matcher för Arsenal, känns väldigt bitter i intervjun där han säger att han inte haft någon kontakt med The Gunners sportsliga ledning.
- Om jag skulle få ett samtal från någon i Arsenal och de skulle säga att de skulle vilja ha ett möta imorgon skulle det vara lättare. De kan berätta för mig om de har planer på att spela mig i framtiden eller om de vill sälja mig. Jag har hört att det vill skapa utrymme i truppen och få in pengar så jag är inte säker.