Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blir inget vidare spel i EM för Tierney och Skottland.

Tierney positiv trots Skottlands uttåg

ons 23 jun 2021 kl 12:11

EM är över för Skottland och Kieran Tierney. Men vänsterbacken tror på sitt landslag. - Vi gjorde vårt bästa för att göra fansen stolta, säger Arsenalspelaren.

0-2 mot Tjeckien, 0-0 mot England och 1-3 mot Kroatien igår kväll.
Skottlands EM är över.
- Vi hade behövt en bättre start och det var lite som ett slag i uppförsbacke inför den här matchen, säger Kieran Tierney till Glasgow Times.
- Men vi kan hålla våra huvuden högt när det kommer till insats och engagemang. Vi har spelat mot tre fantastiska lag som varit i sådana här turneringar mycket oftare än oss och som har mycket mer erfarenhet från matcher av den här typen än vad vi har. Vi gjorde vårt bästa för att göra fansen stolta, men det var inte vår dag.

Tierney var skadad i den första matchen mot Tjeckien, men spelade sedan mot både England och Kroatien. Han säger att skottarna ska se mästerskapet som läroperiod - och att det förhoppningsvis kommer fler turneringar i framtiden.
- Det är bara början för oss att gå till turneringar mer och mer så att vi kan ge fansen mer att jubla över. Vi lär oss.

Arsenalvänsterbacken hyllade även Kroatien och Real Madrids Luka Modric som gjorde ett snyggt mål med yttersidan.
- Modric mål slog ut oss lite grann för vi visste att vi behövde göra två mål till. Med tanke på hur matchen gick visste vi att det skulle bli tufft för de var otroligt bra. Modric framför allt. Hans insats var otrolig. Och som lag var Kroatien fantastiska.