Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ingen försäsong för William Saliba.

Ingen försäsong för Saliba

sön 27 jun 2021 kl 12:26

När spelarna återsamlas för försäsongen 7 juli kommer Saliba med största sannolikhet inte vara med.

Det är ingen som riktigt vet var William Saliba befinner sig i Artetas planer för den kommande säsongen, men det verkar som att fransmannen i alla fall kommer att missa en stor del av försängen på grund av spel i OS. 

När resten av truppen återsamlas den 7 juli (förutom de som varit involverade i EM, såklart) verkar det inte som att Saliba kommer vara på plats. Fransmannen är en av spelarna som blivit uttagen i Frankrikes U-23 trupp som kommer tävla i OS i Tokyo. Det verkar som att även Gabriel Magalhaes kommer att saknas då han är uttagen i Brasiliens OS-trupp.

Värt att notera är att då OS inte är en FIFA-sanktionerad turnering så finns inga krav på Arsenal att släppa iväg spelarna, men det kommer vi med största sannolikhet ändå att göra. I fallet Saliba känns det inte så förvånande, med tanke att spelarens framtid i klubben ändå är så pass oklar. Han har ännu inte gjort en professional start för klubben, och väger man in hur rapporterna går kring Arsenal intresse för Ben White så är det svårt att se att Saliba finns med i Artetas planer för framtiden.