Medlemmar: 8914 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Xhaka matchens lirare i måndagens 16-delsfinal mot Frankrike.

Xhaka hyllas i EM

tis 29 jun 2021 kl 11:27

Trots missad straff och underläge med 3-1 lyckades Schweiz, med Xhaka i täten, vända och vinna mot Frankrike och deras EM-äventyr lever vidare. Nu hyllas Granit Xhaka ute i Europa.

Frankrike har varit stora favoriter att ta hem EM denna sommar men i 16-delsfinalen tog det stopp mot Granit Xhakas Schweiz och efteråt hyllas mittfältaren i hela Europa. Även om han varken blev målskytt eller var en av de spelarna som slog en straff så är de flesta överens om att måndagens prestation är en av de bästa från Schweizaren. Efteråt fick han ta emot pris som matchens spelare.

Som Arsenalsupporter vet vi att Xhaka har höga toppar men tyvärr också ganska djupa dalar. I sann Xhaka-stil drog han också på sig en varning vilket innebär att han missar fredagens kvartsfinal mot Spanien. 

Xhaka fortsätter vara en spelare som engagerar och det råder delade meningar om det är korrekt av Arsenal att släppa honom till Roma och Mourinho och vilken prislapp som i sådana fall skulle vara rimlig att förvänta sig. Om en försäljning är oundviklig får man i alla fall hoppas att priset gick upp med ett par miljoner efter gårdagens prestation.