Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Guendouzi verkar ha spelat sin sista match i Arsenaltröjan.

Klart: Guendouzi till Marseille

tis 6 jul 2021 kl 13:14

Arsenal och Marseille är överens om ett säsongslångt lån med köpklausul för fransmannen.

Matteo Guendouzi ser ut att ha spelat sin sista match för Arsenal. Idag bekräftades det att flytten för fransmannen till Stade Velodrome är officiell. Sagan om Guendouzi ser därigenom ut att ha nått sitt slut.

Förhoppningarna kring fransmannen var relativt höga när han kom. En lovande, oslipad diamant för Arsenal att utveckla. Dock infriades aldrig förhoppningarna och efter ett antal rapporter om disciplinära problem verkar Arsenal nu vara redo att göra sig av med fransmannen för gott. 

Guendouzi kom till Arsenal sommaren 2018 efter en lyckad genombrottssäsong i Lorient. Det blev totalt 82 matcher i den rödvita tröjan (varav 57 starter) och ett mål. Säsongen 2020/2021 lånades han ut till Hertha Berlin. Nu lånas han alltså ut igen, den här gången till Marseille, som också kommer kunna göra flytten permanent nästa sommar. Vad det skulle kosta meddelas inte, men tidigare uppgifter har sagt att det ska röra sig om 10 miljoner pund.

Det är möjligt att Guendouzi fortfarande har en lysande framtid framför sig, men det lär i sådana fall inte bli Arsenal rödvita färger.