Medlemmar: 5422 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Välkommen till Arsenal, Ben White!

Klart: Välkommen Ben White

fre 30 jul 2021 kl 17:12

Efter en hel del snack och rapporter är det nu officiellt: Ben White är en Arsenalspelare.

Ett av de första ryktena denna sommaren gällde Arsenals intresse för Brightons mittback Ben White och nu är det äntligen officiellt.

White skrev på ett nytt avtal med Brighton så sent som sommaren 2020 och det, tillsammans med att White också är en engelsk landslagspelare, har såklart påverkat priset. Det rapporteras om en summa på omkring 50 miljoner pund. Han kommer att spela i tröja nummer 4.

23-åringen har tillhört Brighton & Hove Albion sedan 2014 och efter att ha varit utlånad till Newport County, Peterborough United och Leeds United (där han spelade varje match när laget gick upp i Premier League) under sin karriär gjorde han en uppmärksammad säsong i The Seagulls förra säsongen.

Mikel Arteta säger så här till Arsenal.com:

"Ben är en intelligent försvarsspelare som är mycket bekväm med bollen vid fötterna och hans spelstil passar perfekt för oss. Han är fortfarande en ung spelare så hans ålder och profil passar in i vad vi håller på att bygga här. Vi ser alla fram emot att Ben ska bli en viktigt del av våra långsiktiga planer."