Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Saka spelar EM-final.

Saka till EM-final

tor 8 jul 2021 kl 08:44

Efter förlängning i semifinalen mot Danmark är det nu klart att Saka spelar EM-final tillsammans med sitt England.

Trots att Bukayo Saka hyllats under säsongen med Arsenal var det en del ögonbryn som höjdes när Gareth Southgate tog ut 19-åringen till sommarens EM. De flesta experter menade att han mest var med för att se och lära och att det fanns en hel del spelare som kunde, och kanske borde, gå före Saka.

Till och med vi som följt Saka under den senaste säsongen trodde kanske inte att han skulle spela någon avgörande roll under mästerskapet. Men som vanligt har inte Saka själv brytt sig om vad folk tyckt och tänkt. Han bara spelar fotboll. Bra fotboll.

England har haft en relativt rak väg till finalen, som spelas på Wembley på söndag, och Saka har i allra högsta grad varit involverad. I onsdagens semifinal var han också den som spelade fram till det viktiga 1-1 målet. I och med framstegen under EM har också den breda massan fått upp ögonen för vår diamant och han hyllas över hela Europa. En chans för oss Arsenalsupportrar att känna oss lite extra stolta stolta, även om det naturligtvis inte är några nyheter för oss att han är fantastisk.

Om han får någon speltid i finalen återstår att se, men det skulle kännas märkligt att bänka honom nu med tanke på insatserna som han gjort under mästerskapet.