Medlemmar: 8910 st.
Visa menyn

Foto: Arsenal.com

Arthur Okonkwo ser ut att få långtidskontrakt

Klart: Okonkwo förlänger

lör 10 jul 2021 kl 09:41

Under fredagen bekräftade Arsenal.com att man förlängt med målvaktstalangen Arthus Okonkwo.

Den 19-åriga målvakten, som spelat för Arsenal sedan han var nio år, skrev på sitt första akademikontrakt 2018. Efter att ha tillbringat förra säsongen i Premier League 2 samtidigt som han tränat med seniorlaget, så har Arteta och klubben nu valt att knyta honom till sig med ett A-lagskontrakt.

Arteta sa till Arsenal.com:

- Vi välkomnar Arthur till A-laget. Vi är så glada över att ännu en spelare har tagit klivet upp från vår egna akademi. Förutom Arthurs egna hårda arbete och stora talang så är vi tacksamma till våra kollegor i akademin som arbetat så hårt de senaste åren föra tt utveckla Arthur ännu mer. De gör ett fantastiskt jobb med att utveckla spelare och ska vara stolta över det. Arthur reste och tränade mycket med A-laget förra året och vi har alla satt vilken talang han är. Han är en stark målvakt med stor potential och vi är så nöjda med att han skrivit på ett nytt kontrakt. Han har absolut förtjänat den här platsen. Arthur kommer nu att träna med oss mer regelbundet och vi ser fram emot att se honom utveckla och förbättra sig ytterligare. 

Edus kommentar:

- Att utveckla unga spelare att ta klivet upp till A-laget är en stor del av vår identitet som klubb. Vår akademi har fört fram fantastiska spelare de sneaste åren, och dessa spelare har en speciell kontakt med klubben och våra supportrar. Det är fantastiskt att ha en tredjemålvakt som tagit klivet upp från akademin och vi ser fram emot att se ännu fler spelare ta det här klivet upp. Arthus har jobbat hårt för att komma hit och vi är övertygade om att hans framtid är ljus.

Arthur Okonkwo kommer att ha nummer 33 i truppen.