Medlemmar: 4732 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nuno Tavares är klar för Arsenal.

Officiellt: Nuno Tavares till Arsenal

lör 10 jul 2021 kl 12:18

På lördagsförmiddagen presenterade Arsenal nyförvärvet Nuno Tavares från Benfica.

Det kommer knappast som en överraskning då det har sagts vara klart under en lägre tid, men nu är det officiellt att Arsenal värvar den 21-årige vänsterbacken Nuno Tavares från Benfica. Kontraktet sägs vara ett femårskontrakt även om Arsenal själva kör med sin standardformulering "long-term contract".

Tavares har under de två senaste säsongerna tillhört Benficas A-trupp och gjort 25 framträdanden för klubben, så det är inte en etablerad toppspelare vi pratar om utan en utvecklingsbar spelare som i första hand är tänkt som backup för Kieran Tierney. Noterbart är att han ingick i matchtruppen för båda våra möten med Benfica i Europa League förra säsongen, och fick några minuters speltid i slutet av returmötet.

Mikel Arteta säger så här till Arsenal.com:

"Vi välkomnar Nuno till klubben. Han är en mycket lovande ung spelare som har utvecklats bra i Benfica de senaste säsongerna och har också visat sina kvaliteter genom att vara en del av Portugals U21-landslag. Hans ankomst ger oss fler alternativ i försvarsspelet, framför allt genom hans energiska spel på vänsterkanten. Vi ser fram emot att han ska bli en del av Arsenal-familjen och att han ska få spela framför våra fantastiska supportrar."

Tavares, som kommer att bära tröja nummer 20, befinner sig för närvarande i en obligatorisk Covid-karantän och kommer därefter att ansluta till försäsongsträningen med sina nya lagkamrater.