Medlemmar: 6496 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Tårar för Saka och England på Wembley

Inget EM-guld till Saka

mån 12 jul 2021 kl 10:54

Trots ett imponerande EM från 19-åringen tog det stopp i finalen mot Italien på Wembley.

Det ville sig inte den här gången heller för England som hade allt upplagt för ett första EM-guld på hemmaplan. Trots en drömstart på matchen blev det först förlängning och sedan straffar.

Bukayo Saka var den femte straffskytten och efter att både Rashford och Sancho misslyckats med sina hängde allt på att Saka skulle göra mål för att Englands hopp skulle fortsätta leva. Det gjorde han inte. 

En hel del kritik har riktats till Gareth Southgate efter matchen för att de tre sista straffskyttarna, som alla misslyckades med sina straffar, var så pass unga. Saka, med sina 19 år, var yngst av dem alla och har aldrig slagit en straff i seniorsammanhang tidigare.

Efter avgörandet rapporterades det om rasistiska och hatiska kommentarer på spelarnas instagramkonton och på måndagsmorgonen kände sig Arsenal tvingade att göra ett uttalande:

"Bukayo har varit en del av vår klubb sedan han var sju år gammal och vi som klubb kunde inte varit stoltare över att se honom representera England. Det kan man känna genom hela klubben. Igår kväll fick vi se de ledarskapsegenskaperna och karaktären som vi har vant oss vid att se från Bukayo. Tyvärr förbyttas detta snabbt till sorg över de rasistiska kommentarer som skickades till vår unga spelare via sociala medier. /.../ Vi har interna processer på plats internt hos Arsenal för att se till att våra spelare får det stöd de behöver, både mentalt och praktiskt, för att hantera detta, men tyvärr finns det bara så mycket vi kan göra. Vårt meddelande till Bukayo är: håll huvudet högt, vi är så otroligt stolta över dig och vi ser fram emot att välkomna dig hem till Arsenal snart igen." 

Förutom uttalandet från Arsenal är det många lagkamrater, nuvarande och gamla, samt andra fotbollslegendarer som uttryckt sitt stöd för Saka på sociala medier. Efter att det började rapporteras om hatiska meddelanden på sociala medier har också supportrar flockats dit för att dränka hatet med kärlek.